carnival

MaDi    Destinacije    carnival
 
 
Rezervirajte svoj apartman!
 
(osoba) - Apartman
 

Senj

Gradić Senj nalazi se na kraju Kvarnerskog zaljeva, a proteže se na susjednim pograničnim područjima duž 7,5 km dugačke obale između mora i Kapele, planine Velebita. U cijeloj Hrvatskoj Senj je poznat po svojim festivalima, kao što su zimski karneval (siječanj i veljača), uskočki dani (u srpnju) i najviše dobro poznat festival poznatog ljetnog karnevala (u kolovozu). Tijekom karnevala, u gradu Senju obično se nalazi više od 25.000 posjetitelja iz cijelog svijeta koji su došli podgledati ili sudjelovati u maškaranim povorkama koje idu kroz cijeli grad.

Danas je Senj popularno odredište za odmor koji uvijek posjećuju turisti koji žele uživati ​​u opuštajućem odmoru na plaži i fantastičan pogledu.Plaže se nalaze duž morske obale pa su stoga idealan za obitelji s djecom. Jedan od najljepših uvala na licu mjesta je uvala Spasovac. Položaj pojedinih plaža u Senju pogledajte kartu. Plaža Skver ,Plza Druga Draga, Plaza Diga, Plaza Treca Draga, Plaza Plava Vila, Plaza Prva Draga ( u blizini s apartmani MaDi koje mozete rezervirati za vas smjestaj u Senju ),Plaza Ujca,Plaza Kalic, Uvala Spasovac.

U Senju tijekom cijele godine traju manifestacije, u kojima i mještani i turisti mogu sudjelovati. Među najpoznatijim događajima u Senju su :

Karneval u Senju 

Zimski karneval se odvija u vremenu od 06.01. do Pokladnog utoraka.

Međunarodni ljetni karneval se održava svake godine od 1967 u kolovozu.Vrhunac ljetne karnevala je velika karnevalska povorka, prisustvuje oko 25.000 gledatelja.

Uskočki dani u Senju

Natjecanje se održava svake godine pod vodstvom Turističke zajednice grada Senja traje tri dana u mjesecu srpnju. Posjetitelji imaju raznolik program, igra, umjetnost. Sudjelovanje i ponuda je iz srednjeg vijeka. Jedan od vrhunaca ovog događaja je nadmetanja i turnir.

Svake godine održava se Festival klapa u Senju. Senjsko glazbeno ljeto održavaju se na malim koncertnim dvoranama, kao što su mali trgovi i crkve, koncerti ozbiljne glazbe od mladih hrvatskih glazbenika.

U Senju i rivijera niz sportskih i zabavnih sadržaja se nudi. Postoje mnoge lijepe pješačke i planinarske staze .

Trčanje duž obale Senja i okolnih sela Velebita. Naravno, daljnji sportovi poput jet-ski, tenis, nogomet, odbojka na pijesku su dostupni.

Nehaj

kule iznad Senja na istoime brežuljku Nehaj izfrađena u 16.stoljeću. Danas je dvorac popularno turističko odredište u kojem je također smješten muzej .

Šumarski muzej Krasno

Šumarski muzej Krasno je otvoren u 2005 i obilježava povijest na 240 - godišnju tradiciju i Senja u šumarstvu .Izložba uključuje , između ostalog , stari alati , rezanje pribor, stare karte .

Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije

Romaničkom stilu između 11. i 12 Stoljeća podignuta crkva nalazi se u centru Senja . Crkva je posvećena Djevici Mariji .

Gradski muzej Senj

U bivšoj palači obitelji Vukasović je Gradski muzej Senj . Sama zgrada je u 14-15 Stoljeća izgrađena . Od 1962 se nalazi u ovim prostorijama Gradskog muzeja . Muzej ima arheološka nalazšta , glagoljaške dokumente , izjave o pomorskoj povijesti , prirodoslovnu zbirku i dokumentacije o Domovinskom ratu.Glagoljica u Senju – njastariju hrvatsku tiskanu ploču.

Senj ima markete , poštu, dom zdravlja, bankomate, banke, butike i trgovine.