velebit

MaDi    Destinacije    velebit
 
 
Rezervirajte svoj apartman!
 
(osoba) - Apartman
 

Karlobag

Karlobag sa svojom Rivijerom u dužini jadranske obale smjestio se ispod planine Velebit. Na krizistu je magistralne prometnice Rijeka-Zadar i regionalne ceste Karlobag -Gospic.Spoj planine i mora, podario je kraju idealnu kombinaciju klime, od mediteranske do planinske što posebno pogoduje turizmu.Uz razvedenu obalu i cisto more, u njegovu se zaledu nalazi nekoliko atrakcija, od kojih osobito trebamo spomenuti Velebit, na prostoru iznad Karlobaga proglasen Svjetskim rezervatom biosfere.

Tu su i Baske Ostarije, poznato planinarsko odrediste cija klima osvjezava cak i onda kad na obali vladaju ljetne vrucine. Za ljubitelje planina moguci su pohodi markiranim stazama: na jug prema Nacionalnom parku Paklenici ili na sjever do Premuziceve staze i dalje. Osim planinarstava pogodnost je i u organiziranju izleta npr. posjet Nacionalnom Parku Plitvicka jezera ili posjet otoku Pagu koji je od Karlobag morskom granicom udaljen 1,8km.

U Karlobagu postojI kapucinski samostan, u kojem se nalaze dragocijene umjetnicke slike, Zupna crkva Sv. Josipa izgradena 1713. godine za vrijeme Leopolda I, sa arhitektonskim ukrasima iz 18. stoljeca i crkva Majke Bozje Zalosne. Iznad mjesta na brezuljku nalaze se ruševine srednjovjekovne utvrde "Fortica", te ostaci crkve Sv. Karla Boromejskog izgradene 1615. g. Uz samo mjesto Karlobag koji je i opcinsko sjediste, najveca mjesta rivijere su: Ribarica, Cesarica, Lukovo Sugarje, Baric Draga i Sv. Marija Magdalena, na Velebitu Baske Ostarije. Boravak vam mozemo ponuditi u privatnom smjestaju u apartmanima i sobama, Vas odmor ce u potpunosti i ispuniti ugostiteljska i gastronomska ponuda restorana,caffe barova, slasticarni i nadasve pristupacnost i ljubaznost domacina. Posjetite Karlobag i prosecite ulicama i trgom ovaga primorskoga mjesta koji Vam zeli omoguciti da Vas odmor provedete nezaboravno.